RSS
 

Fasolka szparagowa zasmażana…

11 lip
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Dziś prosto ,szybko i smacznie;-) Fasolka szparagowa w moim wydaniu ;-)

Fasolka szparagowa zasmażana

Fasolka szparagowa zasmażana

Składniki i wykonanie;

Dziś będzie szybko ;-) 500 gr fasolki szparagowej żółtej lub zielonej, w/g uznania, 3 solidne łyżki masła,3 łyżki bułki tartej,sól i najważniejsza przyprawa…”Przyprawa do ziemniaków” Idealnie się sprawdza smakowo.

Fasolkę myjemy i obieramy.Gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka,ale nie rozgotowana ;-) Przecedzamy na durszlak. Do tego samego garnka (już bez wody bo odcedziliśmy fasolkę,to jakby ktoś zapomniał ;-)) wrzucamy masło i roztapiamy je, następnie wrzucamy bułkę tartą chwilę mieszamy i wrzucamy wcześniej ugotowaną fasolkę. Chwilę podsmażamy, pamiętając aby ciągle mieszać,aby się nie przypaliła.Doprawiamy przyprawą do ziemniaków…I gotowe;-)

To był chyba najszybszy przepis ;-)

DSCN9719SMACZNEGO ;-)

 

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Dania bezmięsne, dodatki, Przystawki

 

Tags: , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×