RSS
 

Hamburgery domowej roboty..

20 paź
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Dziś propozycja domowych hamburgerów ;-) Jak nie macie ochoty nic robić na obiad ,to moja propozycja na dziś szybko i zdrowo robimy sami i na pewno będzie smacznie ;-) Hamburgery ,zaczynamy ;-)

Domowy hamburger

Domowy hamburger

 

Składniki i wykonanie :

Bułki kupione w piekarni takie duże ;-) 250 gr mięsa mielonego z szynki lub z indyka, 1 jajko,1/2 cebuli,sałata lodowa ,antipasi z papryki,pomidor, ketchup,(jogurt, łyżka majonezu,ząbek czosnku,przyprawy to do zrobienia dipu)

Mięso mielone mieszamy z jajkiem,przyprawami, pokrojoną cebulką i czosnkiem. Tak przygotowane smażymy jak klopsy tylko bardziej musimy  płaskie zrobić ;-) Z sałaty ,papryki i pomidora robimy sałatkę,którą potem nakładamy na nagrzaną bułkę.Z jogurtu ,majonezu ,czosnku i przypraw robimy dip,który potem nakładamy na przemian z ketchupem .Bułkę nagrzewamy w rozgrzanym piekarniku przez ok 3 min.

DSCN0664

 

SMACZNEGO ;-)

 
Komentarze (4)

Napisane przez w kategorii Dania główne, Dania mięsne, Różne

 

Tags: , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
  1. ~ZachodniaStrona

    20 października 2016 o 14:47

    Pytanie jak zrobić żeby to mięso nie pryskało – zawsze mnie to zraża w przypadku domowych hamburgerów. Jak robię kotlety mielone to wydaje mi się że dodawana bułka tarta absorbuje wodę i zatrzymuje ją w środku a tutaj jest hardcore na patelni :P I to nie ważne czy to wieprzowina czy wół czy jeszcze coś innego…

     
    • Stokrotka

      20 października 2016 o 17:16

      Witam serdecznie ;-) Ja osobiście nie dodaję bułki do klopsów, gdyż pochłaniają zbyt wiele tłuszczu.Bez bułki są zdrowsze;-) Natomiast dobrze się ostatnio u mnie sprawdza olej kokosowy bezzapachowy,nie pryska.Natomiast jeżeli smażymy na oleju to wystarczy nasypać na patelnię odrobinę soli.Dobrze się sprawdza;-) Mam nadzieję ,że byłam pomocna;-) Pozdrawiam.

       
      • ~ZachodniaStrona

        12 listopada 2016 o 17:08

        Z solą kiedyś próbowałem i nie za bardzo się to sprawdziło (może za mało tej soli dałem). Natomiast olej kokosowy z pewnością wypróbuję :)

         
        • Stokrotka

          16 listopada 2016 o 11:54

          ;-)

           
 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×