RSS
 

Torcik „Philadelphia” ze śmietaną i jagodami…

10 wrz
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×

Witam Wszystkich ;-) Dziś zrobimy torcik z serkiem „Philadelphia” i bitą śmietaną..’

Zaczynajmy więc ;-)

 

Torcik „Philadelphia”

Składniki i wykonanie:

3 jajka, 100 gr cukru,3 łyżki ciepłej wody,100 gr mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.1 duża łyżka skrobi ziemniaczanej.250 gr serka philadelphia, 150 gr cukru,4 łyżki zimnego mleka,500gr jagód (mogą być z kompotu), 400 gr śmietanki kremówki,2 śmietan fix,1 cukier waniliowy,1 torten gus,lub galaretka owocowa.

Na biszkopt:

3 jajka, 100 gr cukru,3 łyżki ciepłej wody,100 gr mąki,1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.1 duża łyżka skrobi ziemniaczanej.

Jaja ubijamy z cukrem,gdy się ubiją dodajemy 3 łyżki ciepłej wody nadal ubijając.Następnie dodajemy mąki i proszki do pieczenia. Wsadzamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni),następnie po 15 minutach przełączamy na temperaturę 175 stopni i pieczemy jeszcze 15 min.Odstawiamy do ostygnięcia.

Masa z serka philadelphia:

250gr serka philadelphia ,150 gr cukru.4 łyżki zimnego mleka.

 

Serek mieszamy z cukrem i zimnym mlekiem na puszystszą masę ,dodajemy mleko ciągle mieszając.wykładamy na biszkopt.

Na tak przygotowaną masę wykładamy jagody,następnie przygotowujemy bitą śmietanę:

 

Smietankę ubijamy z śmietan fix i cukrem waniliowym, na sztywno.Wykładamy na sam wierzch.Zdobimy torten gusem lub galaretką (1/2 galaretki mieszamy w 1/2 szklanki gorącej wody) Lekko schładzamy i delikatnie zdobimy górę ciasta…

 

Zdobimy i gotowe :-) 

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii desery, Domowe ciasta, torty, Wypieki, Z owocami

 

Tags: , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×